Шведската полиция е издала разрешение за протест пред иракското посолство

...
 
Шведската полиция е издала разрешение за протест пред иракското посолство
Коментари Харесай

Шведската полиция разреши нов протест срещу Корана

 

Шведската полиция е издала позволение за митинг пред иракското посолство в Стокхолм, като локалните медии оповестиха, че уредниците са възнамерявали да изгорят свещената книга на мюсюлманите, съобщи БГНЕС.

Протестът, плануван за 20 юли, ще се организира единствено няколко седмици откакто мъж подпали страници от Корана пред основната джамия в Стокхолм, което докара до необятно отвращение и наказание по целия свят.

Стокхолмската полиция съобщи, че е издала позволение за „ обществено събиране “ пред иракското посолство, само че не пожела да даде повече мнения за това какво възнамеряват протестиращите.

Според осведомителна организация TT уредниците са написали в заявката си, че протестиращите желаят да изгорят Корана и иракското знаме, и са съобщили на осведомителната организация, че същите двама души, които са взели участие в митинга през юни, ще провеждат новия митинг.

Шведската полиция акцентира, че издава позволения единствено за осъществяване на обществени събрания, а не за дейностите, осъществявани по време на тях.

Разрешението бе издадено в сходство със отбраната на свободата на словото, само че по-късно управляващите оповестиха, че са почнали следствие за „ пропаганда против етническа група “, като означиха, че Момика е изгорил страници от свещената ислямска книга в непосредствена непосредственост до джамията.

През януари шведско-датският десен екстремист Расмус Палудан изгори Корана пред посолството на Турция в Стокхолм, с цел да осъди кандидатурата на Швеция за участие в НАТО и договарянията с Турция за допускане на Швеция до алианса.

Двете събития провокираха серия от неоправдателни реакции в мюсюлманския свят.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР